Αγωνιζόμαστε για: Να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο, την Τρόικα και το ΔΝΤ. Να χαρακτηρίσουμε Άκυρες όλες τις δεσμευτικές συμβάσεις-συμφωνίες...

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ πολιτών Ηρακλείου Κρήτης


ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Όλοι εμείς που υπογράφουμε τούτο το κείμενο συναντηθήκαμε στις πλατείες και στους δρόμους. Βιώσαμε τον πλούσιο και βαθύ λαϊκό ριζοσπαστισμό. Ανταμώσαμε στο  κίνημα των Αγανακτισμένων. Δώσαμε το «παρόν» σε συνελεύσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις και τις κάθε μορφής κινητοποιήσεις. Για  την απόσυρση των προγραμμάτων λιτότητας, των μνημονίων, κατά της υπερχρέωσης της χώρας. Για την προστασία της εργασίας και των κοινωνικών κατακτήσεων.  Την περιφρούρηση των δημοκρατικών θεσμών.

Σήμερα συνεχίζουμε. Με ένα ισχυρό, πολύχρωμο, μαχητικό και ελπιδοφόρο αντιμνημονιακό κίνημα. Νιώθουμε  πως πρέπει να δυναμώσει. Να γίνει πιο  οργανωμένο και αποτελεσματικό.  Για να στεριώσει το κοινωνικό, το λαϊκό μέτωπο της αντίστασης. Να διαμορφωθεί η νέα κοινωνική πλειοψηφία της  προοπτικής.

Σε τούτη την προσπάθεια χωράει κάθε πολίτης που ονειρεύεται την άλλη κοινωνία. Της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ασφάλειας και της ανάπτυξης. Καθένας  που συνθλίβεται από τα  μνημόνια, τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους εφιάλτες, την απίστευτη ασυλία στην πολιτική διαφθορά. Που αντιλαμβάνεται την κρίση αντιπροσώπευσης, την καταρράκωση της δημοκρατίας. Που υφίσταται τον κρατικό αυταρχισμό, την αστυνομική βία, την ιδεολογική τρομοκρατία των ΜΜΕ. Που στενάζει με τα επαναλαμβανόμενα εκβιαστικά   διλλήματα. Που τρομάζει μπρος στα νέα δεινά που του επιφυλάσσουν και θέλει να αντισταθεί.  Που αντιδρά στη γενικευμένη εκποίηση της χώρας.

Στην προσπάθεια τούτη χωράνε οι κάθε μορφής συλλογικότητες που αντιμάχονται το ανελαστικό πλαίσιο που επιβάλλουν οι τροϊκανοί. Που αναδείχνουν και αντιπαλεύουν το αδιέξοδο της εμμονής στα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τις συνταγές.

Ο αγώνας μας είναι πολιτικός. Αντιπαρατασσόμαστε στις πολιτικές και το πολιτικό προσωπικό που μας έφεραν ως εδώ. Που σήμερα μας κατατρομοκρατούν και μας πτωχεύουν. Ζητάμε να φύγει η τρόικα και οι ντόπιοι υπηρέτες της. Απαιτούμε την ακύρωση των επαίσχυντων δανειακών συμβάσεων, των Μνημονίων και όλων των νόμων, πράξεων και αποφάσεων που τα εξειδικεύουν, τα συμπληρώνουν,  τα επιβάλλουν.

Αξιώνουμε τη διαγραφή όλων ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους των χρεών της χώρας μας. Προσβλέπουμε στην παραγωγική ανασυγκρότησή της. Με δημόσιο έλεγχο στους βασικούς πυλώνες της οικονομίας, τις τράπεζες, την ενέργεια, τους φυσικούς πόρους και τις υποδομές. Με δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου. Με ένα Νέο Δημόσιο Τομέα παραγωγικό, αξιοκρατικό,  ικανό να καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες. Με δωρεάν σωστή παιδεία, υγεία, ασφάλιση και πρόνοια.

Διεξάγουμε αγώνα για τη Δημοκρατία και τη Λαϊκή Κυριαρχία. Απορρίπτουμε την πολιτική υποτέλειας που μας επιβάλλεται. Σε κάθε περιορισμό της κυριαρχίας της χώρας μας. Λέμε όχι στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου και της δημόσιας περιουσίας, στη λεηλασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς της Ευρώπης  και του Πλανήτη που αντιμετωπίζουν την ίδια επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα. Στον πλούτο,  στις ελευθερίες και τα δικαιώματά τους.

Διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού τα παλλαϊκά χαρακτηριστικά του κινήματος των πλατειών. Δε θεωρούμε τους εαυτούς μας «πρωτοπορία» αλλά κομμάτι τους.  Μαχόμαστε για μια πραγματική Δημοκρατία και τις αναγκαίες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν το λαό στο προσκήνιο. Αποκαλύπτουμε τις συνταγματικές παραβιάσεις και τις ευθύνες όσων τις διαπράττουν. Επισημαίνουμε την έλλειψη κάθε δημοκρατικής νομιμοποίησης στην πολιτική  της κυβέρνησης και του δικομματισμού.

Ο αγώνας μας είναι κοινωνικός. Περιφρουρούμε την κοινωνική μας συνοχή και δυναμώνουμε τη μεταξύ μας αλληλεγγύη. Συμβάλλουμε στην οργάνωση των αντιστάσεων του λαού. Στην αυτοοργάνωση στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Στη συγκρότηση δικτύων αλληλεγγύης που θα καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες όσων  ανελέητα πλήττονται από το Δόγμα του Σοκ.

Δημιουργούμε δίαυλους πραγματικής ενημέρωσης αμφισβητώντας την κυριαρχία των μεγάλων μέσων ενημέρωσης. Ο λαός  πρέπει να είναι πραγματικά ενημερωμένος. Για να μπει τέρμα στα όσα φοβικά σύνδρομα μας σερβίρουν. Να αποκαλυφθούν τα προβλήματα στην πραγματική τους διάσταση. Να προβληθούν οι εναλλακτικές λύσεις απέναντι στους μονόδρομους.
Για όλα αυτά θα δώσουμε το επόμενο διάστημα τις μικρές και τις μεγάλες μας μάχες. Στους δρόμους και τις πλατείες. Σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ/MAIL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.